Tiskovna konferenca Visit Haloze – Jesen v Halozah 2024

V torek, 24.09.2024 je potekala na Ptujski Gori tiskovna konferenca ob zaključku projekta Krepitev ponudbe in produktov Visit Haloze- Jesen v Halozah 2024, ki povezuje vseh šest občin v Halozah.

Predstavljen je bil skupni  projekt LAS-a: Krepitev ponudbe in produktov Visit Haloze. V projektu sodelujejo vsi trije sektorji: javni, ekonomski in zasebni. Financiran je kot zadnji projekt iz preostanka sredstev Leader/CLLD iz finančne perspektive LAS Haloze 2014-2020.

Uvodoma je  spregovoril župan občine Majšperk Sašo Kodrič, ki je predstavil Ptujsko Goro, ki je ena izmed vstopnih točk v turistično destinacijo Haloze. Slednji Brane Kolednik, župan občine Videm, je predstavil in predal v uporabo nov turistični katalog  Visit Haloze - Vodnik po Halozah. V katalog je vključenih preko 100 turističnih ponudnikov in znamenitosti na območju Haloz, ki so izpolnjevali kriterije za vključitev ter izrazili interes. Vsaka od občin prevzame po 1.000 izvodov kataloga preostali del naklade (izšel je v 10.000 izvodih) pa bo dosegljiv v turistični pisarni na Ptujski Gori, v recepciji na Gradu Borl, TIC Haloze v Cirkulanah, Turistični agenciji Majolka in drugih TIC-ih po Sloveniji.  

Eden od rezultatov projekta je nadaljevanje skupnih aktivnosti tudi po zaključku projekta Krepitev ponudbe produktov Visit Haloze. Sodelovanje občin in turističnih ponudnikov se nadaljuje s programom Jesen v Halozah 2024.

Celoten program aktivnosti Jesen v Halozah 2024 se nahaja tukaj. Vsako soboto v oktobru in prvi dve soboti v novembru, bodo obiskovalce čakala odprta vrata ponudnikov  haloških vin, pristne domače hrane, mošta, gibanic, pečenih kostanjev in avtentične glasbe. S Ptuja bo organiziran tudi  avtobusni prevoz, ki jih bo popeljal že za simboličnih 5€. Rezervacije in več informacije je dostopno na www.VisitHaloze.org. 

Celotno sporočilo za javnost (*.pdf)


Odzivi v medijih iz tiskovne konference:

Povezane haloške občine vabijo na jesenske sobote (Večer)

Turistični katalog: Velika pridobitev za destinacijo Haloze (Ptuj info)

Posjetite jednu od najpoznatijih vinskih regija tijekom „Jeseni u Halozama“  (Varaždinske vijesti)

 Med rezultati krepitve turistične ponudbe Haloz turistični katalog ter Jesen v Halozah (STA- slovenska tiskovna agencija)

Tele M- RTV SLO prispevek